Iluzionista 2010 Celý Film Online CZ

“Iluzionista 2010” je český film plný tajemství a kouzel. Vypráví příběh iluzionisty, který uniká ze světa skutečnosti do říše fantazie. V tomto hypnotizujícím světě se setkává s neuvěřitelnými postavami a prochází zázračnými transformacemi. Je to magická pohádka, ve které jazyk filmu vytváří mystické obrazy a nechává diváky ztratit dech. “Iluzionista 2010” je mistrovské dílo, ve kterém se krása nachází v každém okamžiku a pobudivě vnímání smyslů.

Iluzionista obrázek

KLIKNĚTE ZDE🡇🡇🡇✅_Iluzionista 2010 Celý Film Online_

Recenze

Iluzionista: Magie filmu, která osloví všechny smysly

Vždycky jsem se zajímal o to, jakým způsobem určité filmy dokážou proměnit naši realitu a ponořit nás do jiného světa. Filmové kouzlo je tak silné, že dokáže vzít naši pozornost a vést nás na cestu plnou nečekaných událostí. A právě jedním takovým mistrovským kouskem je film “Iluzionista”, který nám nabízí ohromující podívanou a stává se skutečnou magií mezi ostatními snímky.

Příběh, který nám představuje režisér Neil Burger, se odehrává ve Vídni na konci 19. století. Děj odráží atmosféru tajemna a touhy po odhalení té pravé podstaty věcí. Hlavním hrdinou je Eisenheim (hraje ho Ed Norton), tajemný iluzionista s nadpozemskými schopnostmi, které si vytvořil během svého pobytu v Orientu. Jeho poutavé vystoupení fascinují masy, ale i rakouskou aristokracii.

Film překypuje zvraty a nečekanostmi, které udržují divákův zájem až do samého konce. Spoléhá na starou zatuchlou atmosféru Vídně, aby vyvolal dojem tajemství a temnoty. Příběh také obsahuje romantický aspekt, kdy Eisenheimova láska, Sophie (hraje ji Jessica Biel), je zasnoubená s korunním princem Leopoldem (hraje ho Rufus Sewell). Tento trojúhelník lásky vytváří emoce a drama, které filmu dodávají hloubku.

Výtečné herecké výkony předvedené tímto opravdovým hudebním orchestrem jsou velmi přesvědčivé. Ed Norton se skrze svůj výrazný pohled stává živoucím Eisenheimem. Jeho manipulace s kartami nebo zdánlivě magická schopnost ovlivňovat myšlenky diváků nás uvádí do úžasu. Jeho charakter je zapamatovatelný a plně se s ním jako divák můžete identifikovat.

Nezapomenutelný moment filmu je scéna, ve které se Eisenheim rozhodne “probudit mrtvého”. Jeho iluze posouvá hranice lidských možností a všechny ohromuje. Podobné okamžiky si díky mistrovství režiséra pamatujeme po celou dobu.

Mezi zvláštními efekty a úžasnou historicky přesnou výpravou je však i skvělá skladba filmové hudby, která nás vtahuje do vzrušujících scén. Partitura Philipa Glassa dodává filmu na intenzitě a dramatických krocích. Tato harmonie zvuku a obrazu vytváří pocit hloubky a kouzla.

“Iluzionista” se setkal s velkým ohlasem mezi diváky i kritiky. Jako hledači pravdy se vrhli na zkoumání každého detailu, aby odhalili tajemství tohoto mistrovského díla. Film byl oceněn mnoha cenami, včetně nominace na Oscara za nejlepší kostýmy a art direction.

Tvůrci filmu si zaslouží obdiv nejen pro jejich práci při vytváření magické atmosféry, ale také proto, že přivedli iluzionistický svět do mainstreamového kinematografického prostoru. Tímto otevřeli cestu dalším podobným titulům, jako jsou “Kouzelníci” nebo “Prestiž”, které jsme mohli vidět po celém světě.

“Iluzionista” je nesmrtelným důkazem toho, jak člověk dokáže přesáhnout hranice svého potenciálu a dosáhnout nemožného. Je to film, který nás vtahuje do kouzelného světa iluzí a dokazuje, že ne všechno je, jak se zdá. Stačí jen uvěřit a otevřít oči.

Nicméně, i přes veškerý úspěch filmu se objevily i negativní hlasy. Někteří kritici poukazují na slabší vyváženost mezi romantikou a magickým prvkem, což může diváka zahltit nadbytečnými emocemi. Další tvrdí, že mnohdy opomíjeny byly důležité detaily v příběhu a skriptu.

Přesto však “Iluzionista” zůstane v srdcích milovníků filmového umění jako mistrovský kousek, který je natolik fascinující a promyšlený, že odhalujeme nové vrstvy i po opakovaném shlédnutí. Je to mistrovské dílo plné emocionální síly a neuvěřitelných triků. Zachycuje hravost lidské představivosti spojenou s touhou proniknout za hranice reality.

Film “Iluzionista” je symbolem války mezi fantazií a skutečností. Je to dílo, které nám ukazuje, že magie může existovat v našem každodenním životě. Stačí jen otevřít oči a uvěřit ve zázraky.


Obecná Informace

Iluzionista 2010 Celý Film Online

  • Premiéra : 2010-02-16
  • Délka : 80
  • Žánry : Animovaný, Drama
  • Hlavní role : Jean-Claude Donda as Tatischeff / French Cinema Manager (voice), Eilidh Rankin as Alice (voice), Didier Gustin as Songs (voice), Jil Aigrot as Songs (voice), Jacques Tati as Monsieur Hulot (archive footage) (uncredited)
  • Tým : Jacques Tati as Original Story, Jacques Tati as Screenstory, Jacques Tati as Original Film Writer, Laurent Lévy as Foley, Sylvain Chomet as Screenplay
  • Popularita : 9.911
  • Rozpočet : $18,000,000
  • Tržby : $6,007,194
  • Produkční společnost : Django Films, CinéCinéma, Canal+
  • Souhrn : Britsko-francouzský animovaný film vznikl na základě nerealizovaného scénáře francouzského herce a režiséra Jacquese Tatiho z roku 1956. Tati jej tehdy věnoval své nejstarší dceři a vypráví v něm příběh zestárlého iluzionisty, který putuje se svým uměním od vesnice k vesnici. Jednoho dne v zapadlé vísce narazí na mladou obdivovatelku, která opravdu věří tomu, že dokáže dělat zázraky. Toto setkání oběma změní život… Hlavní postavou filmu je animovaná postavička Tatiho v podobě Pana Hulota, který herce proslavil po celém světě. Režisérem snímku byl Sylvian Chomet, autor oceňovaného Tria z Belleville (2003).(oficiální text distributora)
  • Tagline :

Reference