Extase 1933 Celý Film Online CZ

“Extase 1933” je filmový zážitek, který sahá do hlubin lidského srdce. Tento vizuální počin je jako verše básníka, který si hraje s emocemi. Mistrovsky se dotýká lásky a vášně, zachycuje touhu ve své nejtajnější podobě. Obrazy jsou symbolem vzrušení a citlivosti lidské duše. Skrze cestu životem posloucháte vlastní nitro a přicházíte na trnitou stezku sexuálního probuzení. Celkově je “Extase 1933” fascinujícím pokusem vystihnout křehkost lidského bytí a touhu po opravdovém spojení.

Extase obrázek

KLIKNĚTE ZDE🡇🡇🡇✅_Extase 1933 Celý Film Online_

Recenze

Extase: Výzva vzdoru a prokletí

Každá éra mění tvář kinematografie, ale ne vždy tak silně jako snímek “Extase”. Životaschopnost tohoto filmu je zakořeněna v jeho neúprosné snaze oslovit diváky na úrovni jejich nitra, ovlivnit jejich myšlení a poukázat na rozpory společnosti. Ať už budeme přemýšlet o zápletkách, hercích, technických prvcích nebo hloubce témat, která předkládá, “Extase” je nejen skvělým uměleckým dílem, ale také provokativním zrcadlem lidské existence.

Snímek se odehrává ve dvacátých letech minulého století a vypráví příběh mladé ženy Marie (Hedy Lamarr), kterou manželé považují za stroj na potomstvo. Jejich manželství je sterilní a bez vášně. Po setkání s mladým inženýrem (Aribert Mog) se Marie ocitne v dosud nepoznaném světě smyslnosti a lásky. Je to pokus o útěk ze společenských konvencí do svobody emocionálního naplnění.

Přestože se střetne s velkou kritikou až skandálem, “Extase” se etabloval jako film, který podněcuje mysl a vyvolává rozpaky. Je to dílo, které nechtělo jen pobavit, ale spíše vést k zamyšlení nad vlastními životními volbami. Společnost odhalila svou pravou tvář, když se na něj postavila, což je jedna z nejpádnějších ukázek funkce umění v dějinách.

Hedy Lamarrová exceluje ve svém výkonu Marie. Její přirozenost a schopnost přenést na plátno hluboké emoce jsou pozoruhodné. Aribert Mog jako inženýr dodává charakteru sálajícího životnost a provokativní mužnost.

Historie tohoto filmu je samotnou další fascinující kapitolou. Byl to první film v dějinách kinematografie, který obsahoval scény naznačující intimní vztahy mezi mužem a ženou. Tehdejší společnost byla zaskočena novátorským přístupem režiséra Gustava Machatého a zaklínala se tohoto snímku.

Hudební skóre “Extase” doprovází pocity hlavních protagonistů tak dokonale, že divák nenachází prostor pro nic jiného než absolutní empatii. Skladatel Jaroslav Ježek vykreslil svými tóny emocionální rozpor mezi omezením a svobodou.

Ze vzduchu snímku lze cítit vzpouru proti konzervatismu, touhu po vlastní identitě, odvahu a odpor vůči společenským normám. “Extase” se dotýká i dalších společenských témat jako je emancipace žen nebo role sexuality ve společnosti.

Natáčení “Extase” samozřejmě provázely zvěsti a dohady o tom, co přesně bude obsahovat. Producenti se domnívali, že diváci budou jásat nad takovouto dávkou erotiky. Ale uvádět na plátno scény naznačující sexuální akt bylo ve své době nevídané a rozpoutalo kontroverzi.

Zvláštností tohoto filmu jsou také jeho slovní dialogy, které jsou pronikavé a pevné na více úrovních. Repliky postav jsou plné filozofických myšlenek o lásce, svobodě a lidském životě.

Tvůrci “Extase” museli čelit silné kritice ze strany konzervativních skupin i cenzury, která se snažila zamezit šíření takovýchto myšlenek. Nicméně tato neoblomnost uměleckého záměru a touha podat divákům autentický a hluboký zážitek vyústila ve vytvoření jednoho z nejvýznamnějších filmů 20. století.

Výtvarná stránka “Extase” je dalším důkazem míry, jakou byli tvůrci ochotni jít za svým uměleckým záměrem. Každá scéna je mistrovsky komponována a světlo je použito se zarputilou přesností. Tento film si nezaslouží být označen za nic méně než pravé filmové umění.

Kritici se však nevyhnuli dílu “Extase” a jejich negativní komentáře se šířily jako oheň na stepi. Nepochopení myšlenky, kterou režisér předkládal, bylo zdrcující pro jeho tvůrce i herce.

Produkční proces byl také nesnadný kvůli cenzuře, která střídavě schvalovala a zakázala určité části filmu. To mnohdy vedlo k úpravám, které snímku uštědřily bolestivé rány.

Střihové techniky v “Extase” jsou dalším ukazatelem důrazu na příběh a postavy. Bezprostřednost, s jakou jsou scény spojeny, vyvolává dojem, že divák je součástí příběhu.

Celkově vzato, “Extase” je film, který odmítá být umlčen a vyvolává diskuzi o tématech, která jsou stále aktuální. V tomto díle se tvůrci nebojí konfrontovat společnost s vlastními démony a vyprovokovat reakce u diváků. Je to odvaha, která dnes chybí ve velkém množství snímků.

Budeme-li sledovat cestu “Extase” od svého kontroverzního uvedení až po jeho zasloužené ocenění, nenacházíme si pro něj místo jinde než mezi nejinspirativnějšími filmy moderní éry kinematografie. Je to film, který budeme pamatovat jako vrchol tvorby nejen Gustava Machatého, ale i Hedy Lamarrové.


Obecná Informace

Extase 1933 Celý Film Online

  • Premiéra : 1933-01-20
  • Délka : 90
  • Žánry : Drama, Romantický
  • Hlavní role : Hedy Lamarr as Eva Hermann, Aribert Mog as Adam, Zvonimir Rogoz as Emile, Leopold Kramer as Eva’s Father, Karel Mácha-Kuča as The Lawyer
  • Tým : Giuseppe Becce as Original Music Composer, Giuseppe Becce as Conductor, Theo Nischwitz as Special Effects, Gustav Machatý as Screenplay, Gustav Machatý as Director
  • Popularita : 8.844
  • Rozpočet : 0
  • Tržby : 0
  • Produkční společnost : Elektafilm
  • Souhrn : Drama milostného trojúhelníku mezi mladou Evou, která se provdá za zámožného ale o mnoho let staršího muže, od něhož posléze uteče, aby našla lásku u mladého stavebního inženýra Adama.
  • Tagline :

Reference